Velkommen til
Ebeltoft Bilsyn
   Home      Om synet
Europan lingues
Klargøring til syn: Vi anbefaler at du sammen med dit autoværksted, får overblik over din bils tilstand inden du kommer til et syn. Til syn kontrolleres der kun ting af sikkerheds & miljø mæssig karakter. Derfor kan der gemme sig store skjulte udgifter på andre ting, som kun et autoværksted kan afsløre. Vi laver ikke "før syns tjek" da, kun en rigtig synsrapport, giver forbrugeren rettigheder. Dette er efter vores mening, det mest seriøse. BEMÆRK! Medbring: Supplerende dokumentationer og attester på køretøjet, hvis der evt er monteret udstyr, som er synspligtigt (f.eks ønske om forhøjet tilkoblingsvægt, chiptuning, ændret undervogn m.v). Hvis bilen er udstyret, med en aftagelig tilkobling, skal denne medbringes til syn for funktionskontrol. Bilens normale sikkerhedsudstyr, samt sæder skal også være monteret til syn. 
 
Ingen klargøring til syn: Nogle vælger at køre til syn uden et mekaniker besøg først. Hvis køretøjet jævnligt er til service, kan bilen sikkert godkendes uden de store problemer. Risikoen for at, få et omsyn på, sliddele fejl er selvfølgelig til stede. Et omsyn koster pt. 250 kr. Uanset hvad, får alle kunder hos os, en fair & ens behandling.
BEMÆRK! Medbring: Supplerende dokumentationer og attester på køretøjet, hvis der evt er monteret udstyr, som er synspligtigt (f.eks ønske om forhøjet tilkoblingsvægt, chiptuning, ændret undervogn m.v). Hvis bilen er udstyret, med en aftagelig tilkobling, skal denne medbringes til syn for funktionskontrol. Bilens normale sikkerhedsudstyr, samt sæder skal også være monteret til syn. Tjekliste til syn  Klik her 
 
Obs! Hvis der eks. lyser advarselslamper i instrumentpanelet for, ABS - ESP (stabilitetskontrol) - AIRBAG - OBD (motor symbol) - BREMSE FEJL. Så kan bilen ikke godkendes til syn
Ankomsten: Ved ankomsten, parkeres bilen på en p-plads (ikke foran porte). Kom blot ind & meld din ankomst & betal for synet. Du bliver tilbudt kaffe eller te. Der findes et kundeområde med aviser/blade, men du er velkommen til at deltage i synet & stille spørgsmål.
 
Selve synet: Vi låner bilen og foretager en test ved kørsel, samt bremse på rullefelt & Miljømåling. Bilen skal derfor helst være driftvarm. Derefter kommer bilen ind på liften, hvor en kontrol af Stelnr. kontrolleres. Hvis stelnr. ikke kan læses tydeligt pga rust/techtyl o.lign. , skal dette afrenses inden syn, (typisk for pic-up biler & kassevogne). Motorrum & lys kontrolleres for fejl, derefter løftes bilen for kontrol af undervogn. Undervognen kontrolleres bla. for rust - bremsedele - brændstofanlæg & hjulophæng for rust & slid. De ting, som focuseres mest på, er selvfølgelig afhængig af bilens alder, kilometertal & stand. Hvis der opdages fejl/ting til forbyggelse, kan vi efter kundeønske påføre dette, som en servicebemærkning på synsrapporten. Når synet er færdigt, udleveres synsrapporten med en forklaring om indholdet. Til sidst køre vi bilen udenfor. 

Tilsyn af synsvirksomheder & klage muligheder: Alle Bilsynsvirksomheder er underlagt uanmeldt kontrol besøg. Trafikstyrelsen har inspektører, som kan befinde sig nær en synshal, med en bærbar pc. Inspektørerne følger derfor med online, om hvad der synes. Når de kan se, at et syn bliver afsluttet dukker de op i synshallen og vil sansynligvis, kontrollere et netop afsluttet syn. Hvis det pågældende køretøj ikke er korrekt synet, så falder hammeren over den pågældende synsvirksomhed. I værste fald kommer synsvirksomheden, derved under skærpet tilsyn, med fare for indragelse af tilladelsen. Link til tilsynsresultater  http://www.trafikstyrelsen.dk/DA/Syn-og-K%C3%B8ret%C3%B8jer/Syn-af-k%C3%B8ret%C3%B8jer/~/link.aspx?_id=EABF2E2B111E4B2E8274CE170E289DAC&_z=z 

"Paragrafrytteri"? Som synsvirksomheder, skal vi udføre vores arbejde efter reglerne, hvis vi skal bevare vores tilladelse. Der kan være regler, som er svære at forstå, men vi må efterleve dem til de evt. bliver ændret. Hvis der mod alle forventninger opstår uenighed, eller andet kunden & synsvirksomheden imellem, har man, som forbruger en klagerettighed. 
Først laver man en skriftlig klage til synsvirksomheden. Synsvirksomheden giver derpå et skriftligt svar. Hvis dette ikke løser problemet, skal der laves en skriftlig klage til Trafikstyrelsen. Derpå behandler de sagen & træffer en afgørelse.